3 / 5

Necula, Prime Transaction: E prea devreme sa vorbim de o intoarcere de trend

Gabriel Necula, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction, a explicat ca in momentul de fata, exista un val de optimism si de incredere ca lucrurile se indreapta catre rezolvare si se observa in randul companiilor faptul ca previziunile analistilor privind rezultatele financiare pe primul trimestru sunt peste asteptari, astfel existand o tendinta normala de apreciere, dupa ce investitorii au penalizat masiv cotatiile in piata.

“Ne indreptam catre zona de rezistenta a trendului descendent si aici vom vedea ce se va intampla pe pietele de capital. Ne asteptam sa existe corectii dupa ce vom vedea cum arata economia dupa primul trimestru atat din punctul de vedere al companiilor, cat si din punct de vedere macroeconomic”, sustine el.

Este foarte devreme sa putem vorbi de o intoarcere pe trend ascendent, mai avem nevoie de multe confirmari de asteptat pana cand vom putea afirma acest lucru, subliniaza Necula.

“Cred ca cotatiile de la noi din ultima perioada sunt accelerate mult de investitorii locali, pentru care nu e nevoie sa le dai foarte mult optimism pentru ca evolutiile sa escaladeze foarte mult. E aceeasi atitudine in oglinda pe care am vazut-o si pe scadere. Sigur avem si alte discutii legate de pragurile la SIF-uri sau TLV care au creat efervescenta in piata, dar totusi trebuie mare atentie deoarece sustenabilitatea acestor stiri este destul de slaba”, afirma reprezentantul Prime Transaction.

Pe actiunile SIF Oltenia (SIF5), BRD, Banca Transilvania (TLV), SIF Moldova (SIF2) si SIF Banat-Crisana (SIF1) s-au realizat cele mai ridicate tranzactii in ultima saptamana.

In aceeasi perioada, cele mai mari aprecieri au fost inregistrate de Armatura (ARM), UAMT (UAM), Comcm Constanta (CMCM), TMK Artrom (ART) si Bermas (BRM).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri