3 / 6

Lipsa emitentilor noi tine departe fondurile mari

Lipsa emitentilor noi si a unor sectoare importante de la Bursa, criza financiara, lichiditatea redusa, numarul mic de instrumente financiare, neintroducerea short-selling-ului si a conturilor globale se afla printre principalele probleme care impiedica intrarea fondurilor straine mari in piata de capital romaneasca.

“Nu pragul la SIF-uri este marele dezavantaj pe care Bursa il are si determina fondurile mari straine sa nu investeasca in Romania. Problema trebuie rezolvata, dar nu este cea mai mare”, a declarat Razvan Pasol (foto), manager Intercapital Invest.

Iulian Panait, presedinte KD Invest, este de acord cu afirmatiile AIPC, insa subliniaza ca pragul de detinere la SIF-uri nu este singurul motiv pentru care fondurile straine de investitii nu intra pe piata romaneasca.

“In general, principalele probleme sunt determinate de faptul ca emitentii sunt putini, nu avem prezente la bursa domenii importante, iar lichiditatea redusa a tranzactiilor ar impiedica miscarea fondurilor mari,. De asemenea, Romania are o economia emergenta, exista riscul legislativ, politic, pe Bursa nu s-au implementat conturile globale, nu se pot face tranzactii de short-selling, iar numarul instrumentelor financiare este limitat”, sustine Panait.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri