4 / 6

Nu suntem pe radarul marilor investitorilor

De asemenea, si ratingul de “junk investment” al Romaniei dat de doua dintre cele mai importante agentii de rating in cursul anului trecut inlatura fondurile de investitii mare a caror politica de investitii este data de catre astfel de recomandari.

“Pragul de detinere la SIF-uri este un impediment pentru fondurile straine, iar multe dintre ele au ajuns la pragul de 1%, cat permite legislatia in vigoare, conform statisticilor de la finalul anului 2007 – inceputul lui 2008”, explica Mihail Ion (foto), presedintele Raiffeisen Asset Management.

El spune ca lichiditatea pietei nu permite construirea unor pozitii importante atat in demersul de investire, cat si de dezinvestire, iar conjuctura actuala a determinat o aversiune ridicata la risc si a investitorilor straini, nu doar in privinta Romaniei cat si privind tarile din Europa de Est.

“Romania este, din nefericire, o piata ingusta. Nu suntem prezenti pe radarul marilor investitori, poate doar pe cel al investitorilor regionali”, declara Mihail Ion.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri