2 / 6

Un context negativ versus sustinerea celui mai bogat roman

Perioada de lansare a afacerii nu a fost cea mai buna, tinand cont de faptul ca piata de capital se afla in plin trend descendent.

Actionarul majoritar al Fairwind Securities, Rompetrol Holding, a finalizat in mai 2008 achizitionarea pachetul majoritar de actiuni a societatii UniCredit Securities SA, iar in iunie anul trecut a decis majorarea cu 1,1 milioane dolari a capitalului social si extinderea obiectului de activitate a societatii.

Pe langa numele miliardarului roman, care de multe ori este asociat involuntar cu firma de catre cei care cunosc actionariatul, Stefan spune ca sustinerea si flerul in afaceri a lui Patriciu s-a realizat doar la nivel strategic.

“Consultanta pe care domnul Patriciu ne-o da, sfaturile sale si experientele profesionale ne ajuta sa cream un avantaj competitiv. Implicarea sa a fost doar la nivel strategic, nu operational, dar faptul ca Dinu Patriciu este actionarul majoritar al companiei este un avantaj net”, explica Stefan.

El il caracterizeaza ca un actionar majoritar ce se implica la nivel strategic, dar deciziile finale raman tot ale actionariatului, fara sa impuna vreun demers.

Pe de alta parte, sa conduci o firma a miliardarului roman implica si multe responsabilitati si provocari.

“Patriciu este un om de afaceri cu mult fler, care cere mult de la cei cu care lucreaza, fiind tot timpul o provocare. Nu cred ca mi-ar fi placut altfel, as fi considerat ca nu ma aflu la locul potrivit daca nu ne-ar fi impus niste obiective cu adevarat interesante si provocatoare”, a continuat el.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri