3 / 6

“Vrem un portofoliu diversificat si expunere pe mai multe piete de capital”

Pe o piata financiara inca in deriva din cauza furtunii crizei, cu numele lui Dinu Patriciu in spate si cu o echipa tanara, Fairwind ataca o nisa care inca se contracta, din cauza scaderii volumelor de tranzactionare din piata de capital.

Strategia: un set de produse financiare in premiera pentru piata romaneasca, o platforma de tranzactionare a instrumentelor financiare in aproximativ 100 de piete de capital, cu o investitie de peste 100.000 de dolari.

“Motivul principal al extinderii este diversificarea portofoliului. Chiar daca trendul descendent ar fi continuat si in ultimii doi ani, Romania ar fi reprezentat un potential risc. Deci, trebuie sa avem posibilitatea de a tranzactiona pe alte piete si sa o oferim clientilor nostri”, explica presedintele firmei.

Chiar daca piata bursiera nu este in cea mai buna forma si multe din SSIF-uri se afla la un pas de faliment, Fairwind mizeaza pe ideea ca “orice criza este o oportunitate”.

”Am cautat sa oferim posibilitatea de a avea un portofoliu diversificat, de a oferi acces la diverse instrumente financiare care sa puna clientii la adapost de toate riscurile pe care le-am constatat anul trecut. Sper ca acest lucru sa fie un avantaj competitiv, mai ales ca ma astept la astfel de miscari si din partea altor SSIF-uri”, sustine Andrei Stefan.

Astfel, scopul este de a limita expunerea pe o singura piata, din punct de vedere al managementului riscului.

Pana acum, pietele straine pe care compania a tranzactionat cel mai mult sunt cele din Statele Unite ale Americii.

Noua platforma asigura posibilitatea tranzactionarii unui set diversificat de instrumente financiare (actiuni, ETF-uri - exchange traded funds, futures, optiuni, optiuni futures, SSF-uri - single stock futures, EFP-uri - exchange for physical, waranturi - warranties, ForEx - tranzactii valutare, obligatiuni, unitati de fonduri mutuale si CFD-uri - contracts for differance) in 100 de piete de capital - Australia, Belgia, Canada, Elvetia, Franta, Germania, Hong-Kong, India, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Romania, Singapore, Spania, Korea de Sud, Suedia si Statele Unite ale Americii.

In ce priveste cota de piata, presedintele firmei de brokeraj, care in prezent se afla la jumatatea topului dupa rulajele la BVB, spune ca vor ocupa un loc in top 10, daca se vor lua in calcul tranzactiile totala ale companiei, indiferent de pietele de capital unde sunt facute.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri