4 / 5

La ce sa ne asteptam de la Bursa in semestrul al doilea

“Trendul de crestere a profiturilor companiilor listate s-a inversat in ultimele luni ale anului trecut, iar rezultatele financiare la sase luni nu vor arata o schimbare: castigurile vor fi mai mici in contextul unor afaceri in stagnare sau scadere”, ne-a mai declarat brokerul Tradeville.

Andreea Gheorghe considera ca doar o mica parte din companii vor reusi sa inchida anul pe profit. “Primul semestru din 2009 va fi unul destul de negativ pe rezultate si cred ca va exista o discrepanta foarte mare intre aceasta perioada si cea similara din 2008, cand PIB-ul crestea cu peste 9%”, continua ea.

Pana la eveniment mai concrete, decat cele legate de SIF-uri, piata ar trebui sa se indrepte spre formarea unei zone de acumulare pe indici, canalul putand fi de pana la +/- 15-20% in urmatoarea perioada.

“Cea mai buna strategie ce poate fi aplicata de un investitor ce a beneficiat de cresterea din perioada februarie—mai si are un orizont scurt de investire este de diminuare a pozitiilor detinute in prezent”, sustine analista.

Andrei Ciubotaru subliniaza ca in cel de-al doilea trimestru trebuie se confirme de catre datele din economia reala o stabilizare economica, daca nu cotatiile companiilor nu vor depasi maximele actuale.

“De asemenea,Bursa trebuie sa absoarba socul politicilor macroeconomice lansate de guvernanti, iar dupa ce acest lucru se va intampla, atunci vom putea vorbi de o posibila depasire a maximelor din luna martie”, conchide el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri