3 / 6

Crestere de 14% pe BRD dupa rezultatele la sase luni

"Cu evolutii mixte in ceea ce priveste valorile tranzactionate pe emitentii ce fac parte din acest sector, bancile au inchis saptamana in crestere in conditiile unor rezultate bune raportate de catre BRD, cat si a evolutiilor din sector de pe pietele externe", arata analiza Prime Transaction.

Titlurile bancare au atras schimburi de 28,2 milioane lei in ultima saptamana, adica circa 22% din valoarea tranzactiilor cu actiuni la BVB.
Titlurile BRD SocGen (BRD) au inregistrat cea mai mare lichiditate din acest sector in ultima saptamana, de 15 milioane lei, si s-au scumpit puternic - cu 13,86% - ajungand la cotatia de 11,50 lei, in contextul in care banca si-a anuntat luni rezultatele financiare la sase luni.

BRD SocGen, a doua banca de pe piata romaneasca, a raportat pentru prima jumatate a acestui an un profit net de 425 milioane lei (100,47 milioane euro), in scadere cu 17,4% fata de rezultatul din perioada similara a anului 2008, dar peste estimarile analistilor.

In schimb, titlurile Bancii Transilvania (TLV) au incheiat saptamana cu o crestere de numai 2,08%, pana la 1,47 lei, tranzactiile insumand 6,89 milioane lei, in conditiile in care cumparatorii si-au mai pierdut din interes dupa ce grupul elen National Bank of Greece (NBG) a negat ca ar fi interesat de preluarea bancii romanesti.

Pe de alta parte, actiunile Erste Bank (EBS) au inregistrat o apreciere importanta, de 16,73%, la cotatia de 117,90 lei, in urma evolutiei ascendente consemnate de majoritatea titlurilor bancare in Europa. Tranzactiile de la BVB cu actiuni Erste au insumat in saptamana incheiata 6,19 milioane lei in ultima saptamana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri