3 / 5

Ce urmeaza pentru Bursa?

Daca bursa se va corela pe viitor cu evolutia economiei romanesti, este posibil sa asitam la corectii.

“Dar dupa cum stim Bursa anticipeaza evolutiile economice viitoare, deci este posibil ca atunci cand si-a atins minimele sa fi anticipat evolutia de acum a economiei, astfel acum pe termen lung anticipeaza o evolutie pozitiva a economiei romanesti”, a declarat Sofariu.

El spune ca, intr-un final, bursa va trebui sa urmeze o traiectorie comuna si spera ca acest moment va fi cand economia va creste.

Pe de alta parte, Pacesila considera ingrijoratoarea vanzarile cu amanuntul din SUA, fiind posibil ca stirea sa fi venit ca un dus rece, dupa surescitarea investitorilor din ultimele zile.

“Nu spun ca economiile nu se afla pe drumul cel bun, dar conteaza viteza pe care o au bursele in momentul in care incep sa reactioneze. De aceea ma astept la niste marcari de profituri in perioada urmatoare, mai ales ca pe plan intern ne apropiem de o perioada foarte sensibila. Nu se putea un moment mai prost pentru alegerile prezidentiale iar masurile anticriza ale Guvernului inca reprezinta o gluma in ochii mediului privat”, a explicat ea.

Necula spune ca daca vom vedea corectii la bursa, ele cel mai probabil se vor datora corectiilor de pe pietele externe, care se afla la intr-o zona de rezistenta si nu datorita indicatorilor macroeconomici. "Datorita faptului ca investitorii straini nu mai sunt prezenti decat intr-o proportie de aprox 20% din totalul tranzactiilor pe piata noastra, investitorii autohtoni reactioneaza la evolutiile externe si doar intr-o proportie foarte scazuta la datele din tara noastra", sustine el.

Adi Lupsan se asteapta la corectii la BVB spre sfarsitul anului, daca vor scadea si marile burse. “Cred ca acest trend ascendent isi va epuiza resursele si vom vedea scaderi importante”, a conchis el.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri