2 / 4

Vestile bune vor veni de afara

Desi puterea de impact a factorilor mentionati nu s-a modificat semnificativ fata de anul precedent, in opinia respondentilor, in ceea ce priveste modul in care fiecare din acesti factori vor in influenta bursa de la Bucuresti, perceptia investitorilor sufera cateva schimbari notabile.

“Daca anul trecut 63% dintre respondenti vedeau un impact negativ al situatiei economico-financiare mondiale, in acest an doar 30% mai cred in acest scenariu. Mai mult, majoritatea (56,3%) asteapta , in urmatoarele 6 luni, un impact pozitiv asupra Bursei din Romania ca urmare a relansarii economiei mondiale”, informeaza raportul.

In compensatie, daca anul trecut, 60% dintre investitori vedeau in cresterea economica a Romaniei principalul argument in sustinerea unor cresteri la bursa, in prezent numarul celor care asteapta mai asteapta vesti bune de la evolutia PIB-ului a scazut la 11%, iar mai mult de jumatate (55%) il considera un factor cu influenta negativa.

“Politicile economice si climatul politic general sunt, in opinia investitorilor, factori care vor impacta negativ Bursa de Valori (valori de negativitate de 56% respectiv 64% - in crestere cu peste 20 de procente fata de anul anterior)”.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri