3 / 5

Simionescu: Nu trebuie sa excludem varianta vanzarii TLV

Chiar daca o potentiala tranzactie nu se va realiza curand, nu trebuie sa excludem varianta, mai ales ca TLV este o institutie de credit atractiva si cu o vizibilitate importanta.

Adrian Simionescu (foto), managerul Vienna Investment, spune ca, din punctul de vedere al cumparatorului, este cel mai bun moment, mai ales ca sistemul bancar nu merge bine si tranzactia s-ar realiza, ipotetic, la un pret mai mic decat cel din piata.

“Este cel mai bun moment de cumparare. Daca as fi un investitor cu forta financiara, as alege Banca Transilvania. Insa punctul de vedere al vanzatorilor este mai greu, pentru ca nu cred ca sunt dispusi sa vanda la un pret mic, mai ales ca au fost si vor veni vremuri mai bune”, spune el.

In acelasi timp, sansele sa fie impiedicata o actiune de preluare pe bursa sunt mai mici, pentru ca actionariatul este dispersat, numarul de actiuni este mare si este greu de controlat.

“Nu as abandona ideea vanzarii Bancii Transilvania, chiar daca nu se va concretiza foarte curand. Trecem prin cea mai grea perioada a crizei financiare si este mai putin posibila finalizarea unei tranzactii, dar interes exista”, spune Simionescu.

La sfarsitul lunii iulie, presa internationala scria ca National Bank of Greece ar fi interesata de achizitia TLV, dar directorul financiar al institutiei a negat informatiile.

In perioadele in care zvonurile circulau in media, TLV devenise vedeta bursei, fiind in topul tranzactiilor si al aprecierilor. Ieri, insa, titlurile au stagnat la cotatia de 1,61 lei, fiind tranzactionate 2,7 milioane de actiuni, cu o valoare totala de 4,3 milioane euro, pe piata Regular.







Inapoi la articol

Setari Cookie-uri