3 / 5

TLV si Erste, dupa rezultatele financiare

Titlurile bancare au atras schimburi de 28,97 milioane lei in ultima saptamana, adica 21% din valoarea tranzactiilor cu actiuni la BVB.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) s-au ieftinit cu doar 1,67%, la 1,77 lei, in urma unor tranzactii de 13,92 milioane lei, dar cele ale BRD SocGen (BRD) au incheiat saptamana cu o scadere mai puternica, de 4,62%, la 12,40 lei, pe o lichiditate de 9,12 milioane lei.

Banca Transilvania a raportat un profit net de 48,2 milioane lei pentru primele noua luni ale acestui an, de opt ori mai mic decat castigul din aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, actiunile Erste Bank (EBS) au pierdut 4,76%, ajungand la cotatia de 122 lei, valoarea tranzactiilor fiind de 5,51 milioane lei.

Desi la nivelul intregii saptamani titlurile Erste au avut cea mai slaba evolutie din sectorul bancar, cotatia acestora a inregistat cresteri semnificative in ultimele doua sedinte, dupa ce grupul austriac si-a publicat joi noapte rezultatele financiare si a anuntat ca va opera o majorare de capital de pana la 1,65 miliarde euro, la care pot subscrie si investitorii din Romania, in vederea cresterii indicilor sai de capital si a imbunatatirii structurii capitalului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri