2 / 4

CNVM va supraveghea tranzactiile cu actiunile FP

Atestatul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), adoptat in luna octombrie a acestui an, permite realizarea tranzactiilor in afara pietelor reglementate cu actiuni ale companiilor nelistate, conditionate de inregistrare titlurilor in registrul Depozitarul Central.

“Prin acest tratat ne-am asigurat ca brokerii vor oferi clientilor aceleasi reguli de conduita ca pe o piata reglementata. De asemenea, conform acestui tratat modul in care se stabileste pretul este transparent”, a afirmat Radu Toia, sefului Directiei Autorizare Reglemen¬tare din cadrul Comisiei.

Modalitatea in care tranzactiile se vor realiza pe piata ROTC vor fi de tip deal, similar cu modul in care se realizeaza schimburile de actiuni in prezent, iar comisionul perceput de catre Asociatia Brokerilor va fi de 0,05% din pretul titlurilor.

In ipoteza in care actionarii vor fi de acord cu tranzactionarea actiunilor pe piata extrabursiera, Fondul Proprietatea va trebui sa modifice contractul incheiat cu Depozitarul Central, precum si a actului constitutiv.

“Daca FP ar incheia un acord de regim de exclusivitate cu ROTC, actionarii nu vor mai putea sa incheie contracte de transfer de proprietate la Depozitarul Central”, a mai declarat reprezentantul CNVM.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri