3 / 5

Lupsan: Mi-e teama ca peste un an vom discuta acelasi lucru

Adi Lupsan (foto), directorul adjunct al Intercapital Invest, sustine ca si brokerii au o parte din vina, mai ales ca nu sunt listate nici multe companii de stat.

“Banii investitorilor se vor duce spre alte piete, care au produse accesibile. Cateodata cred ca noi, comunitatea brokerilor, nu suntem in stare sa trecem peste un prag si vom ramane mult timp cu o piata foarte mica. Mi-e teama ca peste un an, vom sta la aceeasi masa si vom discuta despre faptul ca nu s-a facut nimic”, a declarat Lupsan.

Daniel Stifter, managing director la Eurobank EFG Mutual Funds crede ca avem o institutie bursiera functionala, vizibilitate si reputatie buna la nivel international si mecanismele legale.

El propune, pentru cresterea lichiditatii, atragerea clientilor de retail intr-o maniera prietenoasa. “Cred ca ar trebui initiat un act normativ prin care 5% din impozitul pe venit sa fie directionat spre piata de capital si industria fondurilor, In acest fel, s-ar crea o masa critica de investitori, din care o buna parte ar ramane in piata”.

Mai mult, aceasta ar fi o masura a vointei politice iar logistica nu ar fi o mare problema, mai ales ca este creat precedentul redirectionarii la 2% din impozit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri