3 / 5

Volatilitatea va continua pe toate pietele

Pentru prima parte a saptamanii urmatoare, analistii Intercapital se asteapta atat pentru pietele internationale cat si pentru cea autohtona la o continuare a volatilitatilor ridicate si la conturarea unei directii de evolutie.

“In ceea ce priveste pietele externe trebuie sa avem in vedere ca acestea vin dupa o perioada de aproape cinci luni fara sa inregistreze corectii importante, crescand posibilitatea aparitiei unei ajustari negative mai consistente”.

Pe de alta parte, stirea cu privire la dezvoltatorul imobiliar din Dubai poate reprezenta scanteia care sa declanseze o astfel de ajustare, chiar daca amploarea acestui evenment pare a nu fi atat de mare pentru a pune sub semnul intrebarii redresarea din acest moment a principalelor economii la nivel global.

“Asa cum am putut constata si pe finalul acestei saptamani, evolutia pietelor externe va reprezenta reperul fundamental in functie de care va gravita si miscarea pietei locale, insa un input important poate fi reprezentat si de asteptata solutionare a crizei politice odata cu desfasurarea turului doi al alegerilor prezidentiale”, se mai arata in raportul Intercapital Invest.

De asemenea, pe segmental SIF-urilor, deadline-ul fixat pentru 8 decembrie, pentru discutarea in comisiile din camera Deputatilor a proiectului de act normativ de ridicare a pragului de detinere, poate reactiva in a doua parte a saptamanii prezenta mai agresiva a speculatorilor, au conchis analistii citati.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri