2 / 4

Adrian Simionescu: Realizarile lor vor depinde de libertatea de miscare

Vestea numirii celor doi sustinatori activi ai bursei in conducerea Fondului Proprietatea i-a bucurat pe actorii pietei, care spera ca listarea va fi ajutata de cunostintele celor doi. Numirea celor doi pe criterii politice este prea putin importanta intr-un moment in care bursa are nevoie de acest emitent atat de mult asteptat.

Adrian Simionescu (foto)
, managerul Vienna Investment Trust, spune ca sunt cele mai "fericite" numiri la conducerea FP, ambii intelegand foarte bine mecanismele bursei, prin prisma experientei in domeniu.

“Realizarile lor vor depinde foarte mult de ce mandate si ce libertate vor avea, dar sunt sigur ca ar putea contribui la cresterea valorii si activelor fondului, daca nu vor fi ingraditi”, a declarat Simionescu, pentru Wall-Street.

El este sigur ca amandoi vor incerca sa grabeasca listarea la Bursa a FP, mai ales ca au declarat in nenumarate randuri cat de importanta este tranzactionarea la bursa, atat pentru piata cat si pentru functionarea fondului in sine.

“Dar acest lucru depinde foarte mult de cata intelegere vor gasi la proprietarul fondului, la Ministerul Finantelor, deci la Guvern. Pe de alta parte, Ionut Popescu este consilierul primului ministru, iar Gratiela Iordache vine din Ministerul de Finante, deci colaborarea dintre institutii ar putea fi una buna”, a mai spus Simionescu.

Si Rares Nilas, managerul BT Securities, vede aceasta numire un lucru bun pentru piata si crede ca este normal ca cei doi sa urgenteze listarea FP, fiind sustinatori activi ai bursei.

“Speram sa vedem Fondul Proprietatea pe bursa in 2010, desi trebuie sa fim constienti ca aceasta decizie nu depinde in exclusivitate de Ionut Popescu si Gratiela Iordache”, a mai spus Nilas.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri