2 / 4

Primele decontari transfrontaliere de tip OTC

Depozitarul a decontat anul trecut primele tranzactii realizate pe piata de tip OTC (Over-The-Counter) cu actiunile OMV, Deutsche Boerse si a inregistrat in sistemul sau certificatele Volksbank Austria pe indicii ROTX, CROX si cele cu principal garantat cu activ suport actiunile Verbund, Voestalpine, OMV si Telekom Austria.

Potrivit Adrianei Tanasoiu, institutia a hotarat sa ofere servicii de decontare a tranzactiilor de tip OTC in mod gradual, primele instrumente financiare care pot face obiectul acestora fiind in momentul de fata instrumentele financiare internationale, admise la tranzactionare pe cel putin o piata reglementata, precum si titluri de stat sau obligatiuni din Romania.

Totodata, printre planurile DC se afla si initierea unor proiecte pentru dezvoltarea de noi facilitati pentru participanti, similare cu cele oferite de cei mai dezvoltati depozitari centrali din Uniunea Europeana, cum ar fi serviciile de plata a dividendelor.

“Un alt proiect deosebit de important care ne asteptam sa devina realitate in cursul acestui an este oferirea posibilitatii de comunicare cu Depozitarul Central prin intermediul sistemului Swift, evident pentru acei participanti care doresc sa utilizeze aceasta facilitate, ceilalti avand in continuare la dispozitie sistemul actual al institutiei”, a mai afirmat Tanasoiu.

Scopul SWIFT (Societatea Internationala pentru Telecomunicatii Financiare Interbancare) este de a oferi institutiilor financiare din intreaga lume, produse si servicii care permit schimbul de informatii financiare, pe o baza standardizata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri