3 / 7

Este termenul de 2010 realist pentru listare?

Printre masurile care trebuie sa fie luate de catre Fondul Proprietatea in vederea listarii se numara angajarea unui consultant, cu scopul parcurgerii pasilor de listare si elaborarea prospectului de emisiune.

De asemenea, trebuie clarificata situatia capitalului social subscris de Ministerul Finantelor Publice, dar nevarsat pana in prezent.

In aceasta problema, Ionut Popescu a explicat ca sunt trei variante posibile: Ministerul sa verse banii numerar, acest scenariu fiind aproape imposibil, Fondul sa primeasca actiuni care sa compenseze anularea acestui capital, varianta pe care Finantele o prefera.

Fondul a informat ca a demarat procedura de solutionare a acestei probleme, somand public statul roman prin MFP sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui numar de 532,7 milioane de actiuni (in prezent au mai ramas 519,3 milioane actiuni pentru care Ministerul nu a facut plata).

Fondul trebuie sa finalizeze situatiile financiare IFRS pentru anii 2006, 2007, 2008, sa angajeze un specialist control intern, sa incheie un contract cu un auditor financiar si sa isi adapteze si completeze regulamentele interne pentru a fi acceptate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Adi Lupsan, directorul adjunct al Intercapital Invest, spune ca in viziunea sa, cel mai realist scenariu este listarea Fondului in ultimele doua luni ale acestui an.

“Cata vreme la mijloc este statul roman, birocratia excesiva nu ajuta deloc la urgentarea procesului de listare a Fondului”, a explicat Lupsan.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri