2 / 5

Evolutii mixte ale rezultatelor companiilor financiare

Deprecierea portofoliului de credite si cresterea provizioanelor a dus la scaderea profiturilor inregistrate de bancile cu capital romanesc, cel mai prost rezultat fiind afisat de catre Banca Comerciala Carpartica (BCC), care a trecut pe pierderi in 2009.

Profitul net al Bancii Transilvania (TLV) s-a redus cu 85%, la 14,6 milioane lei la finalul anului trecut fata de 2008, in timp ce rezultatul BRD Groupe Societe Generale (BRD) a avut o rata de scadere mai mica, de 41%, pana la 186,9 milioane lei.

“Daca excludem provizioanele si vanzarile participantilor, rezultatele bancilor sunt mai bune decat cele din 2008, dar este greu sa facem abstractie de aceste provizoane”, ne-a explicat Paul Brendea (foto).

Erste Bank isi va anunta rezultatele preliminare in data de 26 februarie, potrivit calendarului financiar al BVB.

Cele cinci SIF-uri au inregistrat o crestere semnificativa a profiturilor pe fondul dividendelor primite de la BCR si a vanzarii participatiilor, singura societate de investitii financiare care a raportat o reducere a rezultatului financiar net fiind SIF Muntenia.

O surpriza placuta a venit si din partea Broker Cluj (BRK), care a raportat un profit de 4,04 milioane lei, dupa pierderile istorice din 2008, anuntand chiar ca doreste sa ofere actionarilor dividende pentru prima data de la listarea companiei in 2005.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri