3 / 5

Cateva surprize

La capitolul surprize, alegerile de maine ale Bursei de Valori Bucuresti nu stau deloc rau.

Astfel, primul candidat anuntat oficial si care si-a depus candidatura este Eugen Bradean, un director in cadrul Electrica si actionar al institutiei.

In viziunea lui Bradean, dezvoltarea Bursei poate fi realizata prin atragerea unor companii de talie mare la cota Bursei, de genul Fondului Proprietatea, BCR, Electrica sau Romgaz, dar si a unui numar cat mai mare de firme din economie, precum si prin extinderea produselor si a serviciilor.

Vergil Popescu (foto), profesorul de brokeri, este un alt candidat surpriza la Consiliul Bursei. In programul sau, Popescu are in plan mai multe masuri de aliniere a bursei la nivelul celorlalte entitati similare, prin impulsionarea actiunilor de promovare a produselor si procedurilor de tranzactionare a BVB.

Valentin Ionescu, director de vanzari in banca austriaca Euro Invest, fost consilier economic al presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si fost analist la compania ceha Wood&Co, este sustinut de Vienna Investment Trust in lupta pentru un fotoliu de administrator. Obiectivul sau principal este transformarea BVB intr-o bursa regionala.

“Am reusit sa acumulez si o experinta de cativa ani pe bursele de valori regionale, din Praga si Viena, experienta care ma ajuta acum sa fixez cateva tinte si modalitati de atingere a lor astfel incat Bursa de Valori Bucuresti sa ajunga la o pozitie de top in regiune”, se arata in candidatura sa.

O alta surpriza este Adrian Stefanescu, actionar al Bursei de Valori Bucuresti cu 0,028% si investitor activ pe piata de capital romaneasca.

Printre altele, el propune reorganizarea institutiei si fuziunea cu Sibex, sustinand ca este nevoie de o schimbare de mentalitate si cultura organizationala la nivelul Bursei, de la una pasiva de asigurare de suport tehnic la una proactiva de implicare pana la nivel de departament/angajat in procesul de atragere de emitenti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri