2 / 4

Domeniul este competitiv, insa trebuie clarificata activitatea

Faptul ca tot grupul RTC, inclusiv Diverta, este divizat in deci de SRL-uri duce la concluzia ca termenul de listare la finalul acestui an nu este tocmai realist.

Astfel, Bogdan Niculae, colaborator in cadrul SSIF KD Capital Management, crede ca, in primul rand, trebuie clarificata si impartita activitatea. In plus, perioada lunga de analiza si finalizare a tuturor aspectelor birocratice este un alt motiv de prelungire a procesului.

In ce priveste clarificarea activitatii, oficialii Diverta au explicat intr-un comunicat ca se vor separa zonele de business pentru o coordonare rigurosa si transparenta cu scopul de a dezvolta un mecanism de control financiar avansat.

In acest sens, Diverta se va organiza in trei linii de business - retail, distributie si business development –, care vor avea suport de la compania de management Diverta Holding.

Linia de distributie va functiona atat ca platforma de aprovizionare a liniei de Retail Diverta, cat si pentru terti si va include toate gamele – carte, media, jucarii, IT.

Linia de retail va consolida reteaua de magazine si va avea ca obiectiv dezvoltarea proprie si construirea unui sistem de franciza.

“Ca orice listare, este binevenita, dar entuziasmul nu garanteaza si succesul acestuia, sa nu ne asteptam la rezultate ca in cazul Transelectrica sau Transgaz. Diverta Holding desfasoara un cumul de activitati care nu mai sunt intalnite in cadrul altei societati deja listate la bursa (carti, calculatoare, muzica, filme, jucarii, papetarie, fashion), asta ar putea fi un avantaj si un dezavantaj in acelasi timp”, a explicat Niculae, pentru Wall-Street.

In ce priveste premisele succesului acestei companii pe piata de capital, el prefera sa formuleze o idee in momentul in care evaluarile comandate de grup se vor finaliza. Insa reteaua de magazine detinute va fi sigur un avantaj.

“Domeniul de activitate al societatii este unul foarte competitiv, datele facute publice pana acest moment sunt insuficiente si sunt impartite intre mai multe SRL-uri, facand dificila o analiza profunda. O cifra de afaceri de 35 milioane de euro este doar o parte de monedei”, sustine reprezentantul KD Capital Management.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri