2 / 6

SIF-urile au afisat evolutii mixte ale rezultatelor

SIF-urile au incheiat primele trei luni ale anului cu evolutii contrare, pentru una dintre societati perioada ianuarie-martie din 2010 insemnand trecerea de pe profit pe pierderi.

Dintre cele cinci societati de investitii financiare, cel mai bun rezultat a fost afisat de catre SIF Moldova (SIF2), care a obtinut un profit de 10,55 milioane lei, de 2,5 ori mai mare decat castigul din primele trei luni din 2009.

SIF Muntenia a obtinut cea mai mare rata de crestere a castigului, de aproape 90 de ori, in urma raportarii unui profit de 9,04 milioane lei. In primul trimestru din 2009, rezultatul afisat era de 0,11 milioane lei.

Pe urmatoarea pozitie, in functie de valoarea profitului inregistrat se afla SIF Oltenia (SIF5), cu un rezultat de 5,99 milioane lei. Totusi, rezultatul este de 2,1 ori mai mic decat cel din primul trimestru al anului trecut.

O rata foarte buna de crestere a profitului a fost raportata si de SIF Banat-Crisana (SIF1), respectiv o urcare de 67de ori a rezultatului, pana la 4,61 milioane lei.

Singura societate de investitii care a inregistrat trecerea pe pierdere a fost SIF Transilvania (SIF3), care a trecut de la un profit de 4,01 milioane lei in perioada ianuarie-martie 2009 la un rezultat negativ de 3,56 milioane lei.

Gabriel Necula (foto)
este de parere ca in acest an rezultatele celor cinci SIF-uri vor fi dezamagitoare si vom mai asista la astfel de discrepante intre rezultate. “In acest an, va conta si structura portofoliului si ce plasamente sau vanzari vor mai face cu actiunile pe care le detin”, completeaza el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri