2 / 4

Vor continua corectiile?

Toti factorii negativi din ultima perioada s-au tradus in necesitatea unei ajustari pe piata de capital, care a crescut din martie 2009 pana in martie 2010 pe baza unor perspective optimiste.

“Pana acum, fata de maximele atinse in acest an, indicii BVB au cunoscut o depreciere de 20-35%, insa nu cred ca lucrurile se vor opri aici, in urmatoarea perioada, pe fondul situatiei interne si internationale nefavorabile, actiunile romanesti putand fi supuse in continuare la deprecieri. Tehnic, dupa scaderile puternice din ultimele saptamani, in primele zile putem asista si la aprecieri de scurta durata”, explica Andreea Gheorghe, seful departamentului de analiza al Intercapital Invest.

Astfel, dupa saptamana trecuta cu scaderi generalizate, in urmatoarele cateva sedinte, bursa ar putea avea evolutii usor pozitive, insa pe termen lung nu exista premise pentru reluarea cresterilor.

“Nu ma astept la evolutii spectaculoase in sus, mai ales ca zilele urmatoare vor veni vesti legate de evolutia acordului cu FMI si alte stiri ce vor avea impact si in piata de capital", a declarat Alin Brendea, director Prime Transaction.

Una din cele mai importante vesti ce vor aparea in zilele urmatoare este legata de continutul scrisorii de intentie catre Fondul Monetar International.

Guvernul va aproba in sedinta de miercurei aceasta scrisoare si, imediat dupa aceea, isi va asuma raspunderea pe un proiect de Lege care sa puna in aplicare scrisoarea de intentie si masurile de sustinere a activitatii economice si a locurilor de munca in Romania. Premierul Emil Boc a precizat ca alternativa la reducerea cheltuililor este majorarea taxelor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri