2 / 5

Numirea Franklin Templeton ca administrator al FP va aduce Statului 60 mil. lei

Din cauza faptului ca Fondul Proprietatea nu are un administrator dividendele din anii 2008 si 2009 nu au fost repartizate, suma ridicandu-se la 1 miliard de lei, din care 60% ar reveni statului roman.

“Cunoastem masurile luate de catre Guvern in aceasta perioada pentru a reduce cheltuielile bugetare. Daca vom incepe sa conducem Fondul am putea oferi o parte din suma de care Statul are nevoie. Guvernul are peste 40 de miliarde de actiuni ale Fondului Proprietatea, care ar putea sa ajute bugetul de stat daca se va lua decizia sa se vanda aceasta participatie”, a mai declarat Mobius.

Mobius a afirmat ca doreste sa distribuie integral dividendele neplatite, desi asta ar insemna ca Fondul va ramane fara bani de investitii. “Nu ne deranjeaza daca ramanem fara bani pentru investitii, deoarece vom strange capital prin oferta publica initiala”, a continuat reprezentantul Templeton.

Smart a spus ca doreste sa dezvolte si companiile din portofoliu prin atragerea de capital din partea investitorilor straini.

In data de 1 iulie oferta de administrare inaintata in cadrul concursului de administrare va expira, insa Mobius a precizat ca aceasta oferta va fi prelungita cu inca sase luni pana cand vor deveni numiti managerii FP.

“Daca va fi nevoie o vom prelungi cu inca sase luni si cu inca sase luni. Vrem sa investim si cu fondurile noastre (detinute de Templeton Asset Management, n.r.) in Fondul Proprietatea si asta ne face sa fim rabdatori. Vrem sa promovam Romania ca tara de investitii, iar Fondul Proprietatea va pune tara pe harta lumii a investitiilor”, a mai declarat Mark Mobius.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri