3 / 5

Ne intereseaza orice privatizare

Intrebat daca Fondul Proprietatea va participa la majorarea de capital a OMV Petrom (SNP), Konieczny a afirmat ca daca pretul este bun atunci FP va mai achizitiona actiuni.

La inceputul lunii mai, Mark Mobius a fost ales membru in consiliul de administratie al OMV Petrom, ca reprezentant al Fondului Proprietatea.

Presedintele executiv al Templeton AM a afirmat ca vrea sa intre si in alte consilii ale companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, nu neaparat prin angajati, ci si prin colaboratori directi si de incredere.

Privind anuntul Ministerului de Finante de vanzare a unor participatii din cadrul companiilor de stat, Mobius considera privatizarile se pot dovedi utile, in acest moment.

“Consider ca este utila vanzarea de participatii acum, dar nu sa vinzi companiile in intregime. Pe langa banii pe care il primesti pentru vanzarea participatiei, mai exista un beneficiu, companiile care atrageau bani din bugetul de stat devin contribuabili”, a mai declarat Mobius.

El a mai afirmat ca Franklin Templeton este interesata de orice privatizare, deoarece reprezinta o oportunitate pentru atragerea de capital la bugetul de stat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri