2 / 4

Scenariul 2: Motiunea de cenzura este respinsa

In cazul in care motiunea de cenzura initiata de PSD nu va primi voturile necesare, Guvernul va ramane in functie, iar masurile de austeritate anuntate vor intra in vigoare.

“Daca in schimb motiunea nu intruneste voturile necesare, investitorii vor rasufla usurati, iar evolutia Bursei va fi asemanatoare cu cea a pietelor externe”, este de parere Necula.

El considera ca revenirea de pe pietele externe, care dicteaza si trendul Bursei, ar mai putea dura si nu crede ca vor aparea informatii care sa determine o corectie puternica a burselor internationale. “Investitorii au redevenit un pic optimisti si panica a creat oportunitati de cumparare”, sustine reprezentantul Prime Transaction.

Luand in considerare scenariul in care motiunea de cenzura nu va trece, Ciubotaru estimeaza ca indicele BET-FI va atinge pragul de 24.000 de puncte intr-o saptamana sau doua, pe o lichiditate care nu va depasi 12-15 milioane lei.

“Revenirea inregistrata in ultimele zile de pietele europene ar putea oferi un suport pietei romanesti”, explica brokerul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri