2 / 6

Dividendele reduse au “lovit” in profitul SIF-urilor

Societatile de investitii financiare (SIF) au inregistrat rezultate financiare slabe in primul semestru al anului ca urmare a reducerii dividendelor oferite de companiile din portofoliul, precum si din cauza faptul ca BCR a decis capitalizarea profitului.

Cea mai puternica scadere a profitul net din primele sase luni a fost inregistrata de SIF Transilvania (SIF3), respectiv de 80%, pana la 22,31 milioane lei.

Pe urmatoarea pozitie in functie de reducerea rezultatelor se afla SIF Oltenia (SIF5), altadata performera sectorului, cu 72%. Profitul inregistat in primul semestru de catre SIF5 a fost de 51,66 milioane lei.

Rezultatul SIF Banat-Crisana (SIF1) a coborat cu 64% in perioada ianuarie-iunie din 2010, pana la 33,12 milioane lei. Pe locul al patrulea la scaderi se afla SIF Muntenia (SIF4), cu o reducere a profitului cu 51%, pana la 35,51 milioane lei.

Cea mai redusa scadere din sectorul societatilor de investitii financiare a fost obtinuta de SIF Moldova (SIF2), de 36%, ajungand la un profit semestrial de 57,24 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri