4 / 6

Suprize placuta si neplacute

In ciuda situatiei economice dificile din Romania, la Bursa de Valori Bucuresti au existat companii care au reusit sa surprinda in mod placut piata.

Sapte companii au reusit sa treaca de pe pierderi pe profit in primele sase luni ale anului, printre cele mai importante fiind Broker Cluj (BRK), fondul STK Emergent (STK), Bermas Suceava (BRM) si Ves Sighisoare (VESY).

Din categoria suprizelor neplacute, respectiv trecerea de pe profit pe pierderi, fac parte 10 societatii, printre care Transelectrica (TEL), Alumil Rom Industry (ALU) si Impact Contractor&Developer (IMP).

“Firmele au inceput sa se restructureze in cel de-al doilea semestru al anului trecut si usor se vor regla situatiile financiare. Nu cred ca o sa mai vedem asa de multe companii pe pierderi in perioada urmatoare. Marile companii s-au restructurat, iar bilanturile lor se vor imbunatati in perioada urmatoare”, afirma Necula.

Totusi, in ciuda restructurarilor realizate 12 companii de la BVB au continuat sa inregistreze pierderi semestriale. Printre acestea se numara Oltchim (OLT), Rompetrol Rafinare (RRC), TMK Artrom (ART), THR Marea Neagra (EFO) si Turism Felix (TUFE).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri