3 / 7

Ingrediente secrete: Pregatire, consecventa si... un dram de noroc

Orice mandat ar trebui sa inceapa cu promisiuni. Dar intr-o tara in care vorbele goale au devenit obisnuinta si, cu atat mai mult, intr-o piata de capital amagita de-a lungul timpului, Farmache spune ca e mai bine sa fii atent.

In 1995, cand a preluat mandatul de director general al Bursei de Valori, consultantul sau de atunci, vicepresedintele Bursei din Montreal l-a sfatuit sa nu faca niciodata promisiuni si sa iti tina intotdeauna cuvantul.

“Sigur ca trebuie sa iti iei niste angajamente, dar trebuie retinut ca ele sunt greu de asumat, fiind lucruri care nu depind doar de tine. Cred ca promisiunea generala este ca avem o persoana pregatita pentru acest job, care stie ce pedale sa apese, ca se va dedica si va lucre in interesul bursei, oricat de potrivnic ar fi mediul. Si rezultatele se vor vedea, o spun din experienta. Dar trebuie sa aiba si un dram de noroc...”, continua Farmache.

In acelasi timp, constient ca promisiunile sunt usor de facut dar mai greu de indeplinit, mai ales ca sunt si alti factori la mijloc, Valentin Ionescu isi ia cateva angajamente, de aceasta data folosind pluralul.

“Vrem sa ne consolidam pe piata interna, eu sunt pentru fuziunea celor doua burse. Sigur, va fi decizia actionarilor, dar ar trebui sa se intample, pentru ca nu la nivel local trebuie sa fie competitie. Dar daca nu se va intampla, noi suntem pregatiti pentru concurenta si vrem sa fim tot mai buni. Si grupul in care activeaza BVB trebuie sa fie repozitionat, sa avem o strategie comuna, ca lucrurile sa fie profitabile pentru investitori".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri