3 / 5

Cum ar fi aratat VIT fara criza din ultimii ani?

La jumatatea anului trecut, Vienna Investment Trust a devenit membru cu drepturi depline pe NYSE Euronext. Printre toate pietele administrate de Euronext este si Bluenext, cea mai mare bursa de mediu din lume

“Aceasta a fost cea mai importanta miscare din ultimii ani si a fost facuta chiar la inceputul crizei. Ne-a asigurat un parcurs lin al business-ului, chiar daca in Romania comportamentul era dramatic. A fost o decizie strategica, acum suntem pe marile piete financiare, avem o baza stabila de clienti mari, inclusiv din strainatate”, explica Simionescu.

Accesul la Bluenext a insemnat deschiderea spre o piata specializata, abia la inceput, dar cu un potential urias.

Insa, cum ar fi aratat business-ul fara aceasta mutare?

“Am fi vorbit probabil de lupta pentru supravieturie si mentinere pe linia de plutire. Cu mai putini angajati, costuri reduse drastic, salarii taiate si renuntarii la multe beneficii. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi aratat compania”, explica managerul.

Totusi, ar fi preferat sa nu fie o criza, desi a adus multe provocari si o crestere a nivelului de lucru. Insa, inainte de aceasta furtuna financiara, era un moment in care piata romaneasca ajusese sa aiba lichiditate, dezvoltare si vizibilitate pentru investitorii straini.

“S-a intamplat inevitabilul si acum va trebui sa mai asteptam o buna perioada de timp ca sa fim interesanti. Stam cu arma la picior, sa vedem spre ce directii se va indrepta lumea financiara. Se vor inaspri regulile, se vor impune conditii noi, teoria economica se va rescrie. Si noi trebuie sa fim pregatiti si sa ne adaptam rapid”, a mai spus Simionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri