3 / 4

Performanta administratorului va influenta activul net

Adi Lupsan crede ca miza cea mai mare pentru Fraklin Templeton va fi sa aduca pretul cat mai aproape de valoarea activului net, mizand ca acest lucru se va intampla in maxim doi ani de la listare.

“Aceasta inseamna pentru investitorul care mizeaza pe FP si care va avea rabdarea necesara, sa vada la un moment dat un pret de tranzactionare situat in jurul activului net sau chiar peste, beneficiind si de o prima de tranzactionare. Iar Franklin este genul de administrator care va sti sa aduca la tranzactionare logistica necesara atingerii acestui obiectiv”, a explicat reprezentantul Intercapital.

De asemenea, trebuie retinut ca activul se misca si dupa performanta pe care o genereaza administratorul fondului printr-un management activ. Acest lucru inseamna ca daca activul net este astazi de 3 miliarde de euro, maine ar putea fi de 4 miliarde de euro, diferenta fiind generata tocmai de abilitatile manageriale ale lui Franklin.

“”Managementul lui Franklin va fi si o "lectie" severa pentru ceilalti administratori de fonduri din Romania, care vor fi obligati in urmatorii ani sa tina pasul cu marii administratorii. Pana acum a fost usor pentru ca investitorul roman nu avea in piata locala de capital, modele de succes de urmarit. Din ianuarie lucrurile vor sta total diferit. Poate ca subiecte precum limitarea de prag sau blocarea unor actiuni in instanta nu vor mai fi "prioritati" ale unor administratori de fonduri si poate ca in dorinta de a nu vedea o erodare continua a activelor, vor incerca macar in ultimul ceas sa gandeasca o strategie investitionala activa pe piata de capital”, a conchis Adi Lupsan.

.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri