2 / 4

Cine a cumparat actiuni la BRD, a doua banca din Romania?

Cumparatorul pachetului de 5% din actiunile BRD este inca necunoscut, detaliile tranzactiei nefiind detaliate Bursei de Valori Bucuresti. Bancherii de investitii si actorii pietei de capital cred in doua scenarii: fie este vorba de institutii nerezidente ori Societe Generale a decis sa isi majoreze participatia la BRD.

„Cel mai logic ar fi ca Societe Generale sa fi cumparat actiunile, dar este posibil sa fi fost si alti investitori cu care BERD sa fi discutat in prealabil”, afirma Matei Paun.

Societe Generale controleaza BRD, avand o detinere de aproape 60% din capitalul bancii, potrivit celor mai recente raportari.

„Cred ca cei care au cumparat sunt investitori institutionali nerezidenti. Exclud varianta ca SIF-urile sa fie cumparatori”, sustine Adi Lupsan.

Petre Pavel Szel, presedintele SIF Muntenia, considera ca unul sau mai multi investitori institutionari au decis sa intre in actionariatul BRD.

„Exit-ul BERD arata ca BRD a ajuns la maturitate, este un copil mare, stie sa umble singur, nu mai are nevoie de bona. Relatia pe care o vom avea cu viitorul actionar o sa fie la fel ca cea pe care o aveam cu BERD sau pe care o avem cu Societe Generale”, a explicat, pentru Wall-Street.ro, Petre Pavel Szel.

O iesire din actionariat acum 2-3 ani nu era favorabila pentru BERD, sustine Matei Paun, explicand ca atunci evaluarile scazusera cu 30-40 de procente, iar actionarii asteptau vremuri mai bune.

Tranzactiile prin care BERD a vandut 34,84 milioane de actiuni BRD s-au realizat la pretul de 13,05 lei/actiune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri