4 / 8

Performanta Ministrul delegat pentru IMM Mediu de Afaceri si Turism Florin Jianu

Jumatate dintre antreprenorii si executivii respondenti sunt nemultumiti de activitatea ministrului pentru IMM-uri in primele 100 de zile de la investire. O treime percep pozitiva sau acceptabila performanta ministrului, iar unul din cinci respondenti a optat sa nu evalueze activitatea ministrului.


Florin Jianu a adus in Ministerul pentru IMM-uri un suflu tanar si un mod de lucru mai antreprenorial. Succesul sau va depinde de capacitatea de a genera si pune in aplicare o viziune si strategie coerente pentru dezvoltarea antreprenoriatului in Romania.


ASPECTE POZITIVE ALE ACTIVITATII: + Lucreaza la strategia guvernamentala pentru IMM-uri si o doreste scurta si concisa; + Se lupta pentru ca Ministerul sa aiba o atitudine mai pragmatica si aplicata; + Are o echipa tanara, energica si orientata spre rezultate.


ASPECTE NEGATIVE ALE ACTIVITATII: - Nu are cunostinte si aplecare pentru turism; - Nu aplica gandirea de “mai focusat, mai putin, dar mai bine” ci, dimpotriva, este adeptul conceptului “orice roman sa-si faca o firma”; - Este adeptul “cadourilor” din partea Guvernului (ajutor de stat, ajutor de minimis, SRL-D extins la oricine), ceea ce contravine principiilor de performanta si responsabilitate care ar trebui sa guverneze activitatea mediul de business, astfel ca ajutoarele ar trebui sa fie rambursate dupa o perioada lunga de timp; - Legea Turismului inca nu a fost promulgata, iar cea a IMM-urilor, desi reprezinta un pas inainte, are marele neajuns ca nu a instituit mecanisme de incurajare a PPP-urilor pentru derularea proiectelor pentru IMM-uri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri