5 / 6

Iohannis: Am contestat OUG 45 si implicit HG privind data alegerilor

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, ca a contestat atat Ordonanta 45 cat si Hotararea de Guvern 520 care stabileste data scrutinului, precizand insa ca Guvernul poate emite o noua HG pe baza vechii legislatii, fixand aceeasi data.


Iohannis a precizat ca scopul pentru care a contestat OUG 45 si HG 520 a fost anularea unor acte normative care creeaza un avantaj pentru premierul Victor Ponta, candidat la prezidentiale, si nu schimbarea datei alegerilor prezidentiale. Intrebat de ce a solicitat revocarea HG prin care se stabilea data alegerilor prezidentiale, Iohannis a mentionat ca prin OUG nr. 45 Guvernul a facut ceva ce nu a reusit niciun Guvern pana acum si, cu putin timp inainte de alegeri, a modificat legislatia specifica pentru prezidentiale.


„Consideram, cum am mai declarat, total inadecvat acest procedeu. Noi consideram ca Guvernul creeaza un avantaj pentru candidatul care este primul-ministru Victor Ponta. Am contestat intregul pachet, atat Ordonanta 45 cat si HG 520 care decurge de acolo, fiindca nu ni se pare normal sa aceptam ca Guvernul, prin aceste modificari, sa creeze un avantaj pentru candidatul Victor Ponta”, a spus Iohannis.


Sursa foto: klausjohannis.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri