8 / 9

Traian Basescu: sustinerea Partidului Miscarea Populara la europarlamentare

Presedintele nu are dreptul sa se implice in campania electorala. Pe baza acestei afirmatii si-a fundamentat Victor Ponta decizia de a sesiza, pe data de 6 mai, Curtea Constitutionala (CCR), cu privire la sustinerea unui anumit partid de catre Traian Basescu la alegerile europarlamentare.


Mai exact, presedintele a purtat un tricou cu insemnele electorale ale Partidului Miscarea Populara (PMP), respectiv initialele de la numele partidului salaturi de sigla, si a facut poze alaturi de Elena Udrea si Cristian Preda, candidat la alegerile europarlamentare.



Premierul a invocat atunci articolul 34, aliniat 1 din Legea 47/1992, care se refera la solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice.


Ce a spus CCR: Judecatorii Curtii Constitutionale au respins sesizarea premierului, printr-o decizie definitiva, constatand ca "nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei si Guvernul Romaniei, generat de conduita si declaratiile publice ale Presedintelui Romaniei".


Sursa foto: Facebook.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri