5 / 6

Monica Iacob Ridzi si apelul la clementa

Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare pentru fapte de abuz in serviciu comise in perioada cand era ministru al Tineretului si Sportului, a postat pe blogul personal un articol in care denunta faptul ca cei ajunsi in inchisoare sunt "condamnati, a doua oara, la umilinta". De asemenea ea a precizat, legat de conditiile din detentie, ca nu respecta demnitatea umana si ca sunt de natura sa ii agraveze starea de sanatate.


Textul, intitulat "Apel la reflectie", ii este adresat ministrului Justitiei, care este invitat sa viziteze inchisorile din Romania si sa vada conditiile in care sunt tinuti detinutii.


"Legat de conditiile din penitenciar, acestea nu pot decat sa-mi agraveze situatia medicala. Probabil vi le imaginati, au fost prezentate public de sotul si avocatii mei, pot sa va spun sigur ca nu asigura respectarea demnitatii umane cum prevede legea 254/2013 la art. 4.


Pot sa va spun ca nu am fost condamnata doar la o pedeapsa privativa de libertate. Am fost condamnata sa stau in frig, ma incalzesc – ca si celelalte detinute – cu sticle de apa incalzita la filtrul de cafea, am fost condamnata sa fac dus de 3 ori pe saptamana in cele 10 minute cat este apa calda acum (cele 10 minute le impart cu colega de camera pentru ca avem un singur dus – de fapt, o teava in loc de dus, dar ne bucuram ca niste copii cand o avem …).


Mai mult, am fost condamnata sa ma plimb maxim o ora pe zi intr-o “cusca” de aproximativ10 m / 4 m in care cerul il vezi tot prin gratii acoperite cu plasa deasa. Sau am fost condamnata sa nu ma plimb deloc daca ora de “plimbare” se suprapune ca program cu ora de vizita", a scris fostul ministru pe blogul sau.


Administratia Nationala a Penitenciarelor a contrazis afirmatiile acesteia, in urma unei vizite in Penitenciarul Gherla, in care a fost inchisa Monica Iacob Ridzi. In urma unei solicitari de internare, ea a fost transferata in Spitalul Penitenciar Jilava.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri