7 / 8

Petre Toba

Ministrul de Interne Petre Toba arata, in mesajul transmis cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, ca, daca la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca natiune romana, timp de aproape un veac, prin seriozitate si consecventa, ne-am construit o identitate europeana.


"Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare de suflet a romanilor, dar si un simbol al hotararii noastre de a ne decide singuri destinul ca stat unitar si indivizibil. Libertatea, independenta, integritatea teritoriala sunt valori pe care romanii le-au pretuit si le-au aparat indiferent de contextul istoric, social sau politic. Daca la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca natiune romana, timp de aproape un veac, prin seriozitate si consecventa, ne-am construit o identitate europeana. In cei 97 de ani de la Marea Unire, Romania a parcurs etape definitorii ale evolutiei statului roman, intarind institutiile sale fundamentale", spune Petre Toba in mesajul de 1 Decembrie.


El le multumeste totodata "tuturor politistilor, jandarmilor si pompierilor, personalului civil sau militar al Ministerului Afacerilor Interne pentru ceea ce fac zilnic pentru linistea si siguranta romanilor".


"Colegilor nostri care, in numele Romaniei, se afla in misiuni in afara granitelor tarii, alaturi de partenerii internationali, le doresc sa se intoarca sanatosi acasa! Le urez tuturor romanilor «La multi ani» de Ziua Nationala, le multumesc, in numele tuturor colegilor mei, pentru increderea pe care ne-o acorda si ii asigur ca pentru linistea lor vegheaza cei aproape 150.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne", mai spune ministrul Petre Toba.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri