4 / 5

Ajutorul trebuie sa vina si din partea guvernului

In cea de-a doua saptamana din martie, Tim Norman a participat la MIPIM (Marché International des Professionnels d'Immobilier), cel mai important targ de investitii imobiliaire, care se defasoara in fiecare an la Cannes. Vedele targului au fost pietele din Londra si Paris, fata de care investitorii si-au manifestat un interes ridicat, in timp ce tarile din centrul si estul Europei au beneficiat de o prezenta slaba.

“Nicio companie din Romania nu a fost prezenta prin propriul stand la MIPIM, ceea ce este trist. Te-ai fi gandit ca un oras de dimensiunea Bucurestiului poate avea un mic stand, poate chiar unul al guvernului. Pentru autoritatile din Romania, nu este vorba doar de a fi prezente la MIPIM, ci de a participa la diverse expozitii, pentru a-si face simtita prezenta in randul investitorilor”, afirma Tim Norman.

El admite ca, in prezent, guvernul roman se concentreaza asupra iesirii din recesiune, insa considera ca in circumstante normale, este obligatoriu ca guvernul sa se implice in atragerea investitoriilor in real estate. “Nu este vorba doar de Bucuresti, sunt si alte orase cu potential, precum Timisoara si Cluj. Pentru a atrage investitori, guvernul trebuie sa fie mai activ, sa se implice mai mult”, a incheiat presedintele Europa Capital Emerging Europe.

Cine este Tim Norman: Are 58 de ani si o experienta de 14 ani in servicii financiare in Europa Centrala si de Est. S-a alaturat companiei Europa Capital in anul 2007 a lucrat ca bancher in cadrul diviziei de proprietati si tusim a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin intermediul careia a finantat hotelul Athenee Palace din Bucuresti. Tarile de care s-a ocupat in cadrul BERD au fost Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria si Cehia. Inainte de a se alatura BERD, in 1992, Tim Norman a lucrat pentru Credit Lyonnais, Bank of Boston si Bank of America.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri