2 / 6

Facilitatile acordate de proprietari

Pe langa argumentele date de accesibilitatea si vizibilitatea spatiilor, un motiv pentru care operatorii de fast-food incep sa se extinda in cladirile de birouri este dat de facilitatile acordate de proprietari, care contribuie la sporirea atractivitatii acestor spatii in detrimentul celor stradale clasice, spune Mihaela Petruescu de la CBRE.

"Pentru proprietarii de cladiri de birouri partea de retail nu constituie businessul principal comparativ cu proprietarii de malluri. Astfel, retailul este vazut mai mult ca un plus adus chiriasilor pe partea de birouri, iar pentru un operator bun de retail chiria se discuta cu mai mare flexibilitate, deci chiriile sunt mult mai mici decat in malluri", explica si Carmen Ravon, senior consultant in cadrul Jones Lang LaSalle.

Ea subliniaza insa ca la discutarea contractelor de inchiriere se pune accent pe gradul de ocupare al cladirii in care se afla spatiul, dar si a imprejurimilor. In plus, exista situatii in care chiria poate creste procentual in functie de cresterea numarului de angajati sau a metrilor patrati inchiriati pe partea de birouri.

In ceea ce priveste chiriile, Bogdan Marcu, senior consultant in cadrul diviziei de retail a DTZ Echinox, spune ca, in medie, acestea sunt cu aproximativ 25-30% mai mici decat in centrele comerciale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri