4 / 6

2011: Zece terenuri, peste 80 mil. euro

Anul trecut, lanturile de hipermarketuri si operatorii de magazine DIY au fost principalii cumparatori de terenuri. In total, au fost tranzactionate peste zece terenuri, dintre care sase se afla in Bucuresti, valoarea totala a achizitiilor depasind 80 de milioane de euro.

Cea mai mare tranzactie a fost incheiata de Auchan, care a platit 20 de milioane de euro pentru fosta platforma Tricodava, din cartierul bucurestean Drumul Taberei, cu o suprafata de 26.600 mp. Auchan a mai cumparat anul trecut si terenul fabricii Grand Metal din zona Crangasi-Giulesti. Pentru terenul de 15.600 mp amplasat in apropiere de Lacul Morii, Auchan a platit 6,5 milioane de euro.

Tot anul trecut, Interprime Properties, parte a grupului Inter IKEA, a platit circa 12 milioane de euro pentru un teren de 19.000 mp amplasat in apropiere de Pasajul Basarab, pe care planuieste sa construiasca o cladire de birouri. Vanzarea terenului a fost intermediata de compania Colliers.

Dedeman a cumparat in 2011 doua terenuri, unul in Constanta (35.000 mp) pe care a platit 6 milioane de euro, si altul in Bistrita (aproape 20.000 mp), pentru 1,6 milioane de euro. Vanzarea terenului din Constanta a fost asistata tot de Colliers.

Alti retaileri care au cumparat terenuri in 2011 au fost Cora (in apropiere de Autogara Rahova), valoarea tranzactiei nefiind facuta publica si Kaufland, care a platit 10 milioane de euro pentru un teren de 20.000 mp din Berceni (fosta platforma Romprim).

Colliers a mai intermediat anul trecut vanzarea unui teren din zona Piata Victoriei (strada Sfintii Voievozi), cu o suprafata de 2.400 mp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 2,2 milioane de euro.

Alte doua tranzactii incheiate in 2011 au fost reprezentate de vanzarea terenului din Theodor Pallady, pentru care Chimopar a incasat 18 milioane de euro si vanzarea unui teren din Bacau (o parte din fabrica de piulite Subex) catre Alpha Property Development pentru 4,5 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri