2 / 7

Apartamentele din Brasov s-au ieftinit in septembrie

Brasovul se regaseste printre orasele in care apartamentele s-au ieftinit in ultimele treizeci de zile. Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare aici a atins, in luna septembrie, valoarea de 844 euro/mp de suprafata utila, cu 0,7% mai putin decat in luna precedenta. Aceasta este, totodata, valoarea minima a ultimilor patru ani inregistrata pentru acest oras.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile actuale sunt, in medie, cu 2% mai mici. Pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a scazut cu 0,9% in ultimele treizeci de zile pana la valoarea de 881 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt mai ieftine cu aproape 4%.

In ceea ce priveste evolutia pretului mediu solicitat pentru apartamentele vechi din Brasov, in luna septembrie, a fost inregistrata valoarea medie de 841 euro/mp, cu 0,4% mai putin fata de luna trecuta.

Valoarea actuala este, de altfel, cu aproximativ 2% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Daca pretul garsonierelor a crescut cu 0,7% in ultimele treizeci de zile, apartamentele vechi cu doua camere s-au ieftinit usor in luna septembrie. In acelasi timp, pretul unitatilor vechi cu trei camere a crescut nesemnficativ in ultimele treizeci de zile. De remarcat faptul ca unitatile vechi cu doua si trei camere sunt mai ieftine cu putin peste 2% fata de anul trecut, in vreme ce pretul garsonierelor din Brasov este mai ridicat cu 3,8%.

Sursa foto:FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri