6 / 7

Constanta

Apartamentele scoase la vanzare in Constanta s-au scumpit in ultimele treizeci de zile. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orasului pentru luna septembrie a atins valoarea de 872 euro/mp util, cu 0,9% mai mult decat in luna precedenta.

Valoarea actuala este, totodata, cu 9% mai mica decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste evolutia pretului mediu cerut pentru apartamentele noi, inregistram o crestere de 0,6%, de la 892 euro/mp util pana la 897 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate pentru apartamentele noi din Constanta sunt, in medie, cu aproape 8% mai mici.

Pretul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a inregistrat o crestere de 0,9% in luna septembrie, atingand valoarea de 866 euro/mp util.

Totusi, aceasta valoare este cu aproape 10% mai mica decat in urma cu 12 luni, diferenta fiind semnificativa. In ultimele treizeci de zile, toate tipurile de apartamente vechi s-au scumpit. Daca in cazul unitatilor cu doua si trei camere vorbim de o crestere de sub 1%, pretul garsonierelor din Constanta s-a ajustat cu peste 5% in ultimele treizeci de zile. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, ecarturile sunt semnificative, dar cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in cazul unitatilor vechi cu trei camere care sunt cu 12% mai ieftine in prezent.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri