1 / 7

AFI Europe

AFI Europe a obtinut in ianuarie 2012 o finantare pentru prima cladire de birouri din proiectul AFI Park din Bucuresti, dupa circa jumatate de an de la debutul construciei. AFI a semnat pentru o linie de credit de 13,4 mil. euro pentru constructia proiectului, potrivit celui mai recent raport financiar al grupului. La data semnarii, compania nu avea niciun contract de preinchiriere anuntat, insa era in discutii avansate cu mai multe companii.

AFI este in discutii si pentru finantarea mallului din Ploiesti, care a demarat in primavara acestui an, insa pana acum compania nu a anuntat o finantare bancara pentru mall.

“Este mai greu sa obtii finantari pe retail, comparativ cu zona de office”, a declarat recent David Hay, CEO al AFI pentru Wall-Street.ro, mentionand ca oricum trebuie sa te inarmezi cu rabdare ca dezvoltator pentru a obtine bani de la banci.

“Pentru a obtine finantare, in principiu trebuie sa fii deja clientul bancii si trebuie sa fii si un client bun”, mai spune Hay.

Chiar daca finantarile bancare sunt mai greu de obtinut, Hay spune ca prefera varianta bancilor in defavoare unui joint venture.

“Nu luam in prezent in considerare parteneriate cu alti investitori, preferam finantarea bancara unde sunt foarte clar trasate limitele, pe cand cu un partener pot aparea discutii sau neintelegeri pe parcurs”, a mai spus Hay.

Avantaje in obtinerea finantarii:

-Relatia de lunga durata cu banca, reputatia dezvoltatorului.
-Demararea proiectului din fonduri propii

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri