6 / 7

Cum are loc o vanzare la executare silita

Proprietatile executate silit de catre banci sunt valorificate, de regula, prin organizarea unor licitatii publice. Cei interesati de o astfel de oferta trebuie sa depuna o oferta de cumparare si sa plateasca o cautiune de 10% din pretul de pornire stabilit de catre executori. Licitatia este organizata intr-un loc public, iar imobilul este oferit spre vanzare, prin trei anunturi succesive.

Daca acesta nu este adjudecat, in cel mult 60 de zile va fi stabilit un al doilea termen de licitatie, cu un pret de pornire redus cu 25% fata de cel initial. In cazul in care nu se obtine nici aceasta suma, atunci proprietatea va fi vanduta la cel mai mare pret oferit. In nu mai mult de 30 de zile de la incheierea licitatiei, cumparatorul va trebui sa achite pretul oferit (din care se va scadea suma de 10% platita initial), iar celorlalti participanti li se va restitui cautiunea de 10% din pretul de pornire. Daca proprietatea nu este adjudecata nici la al doilea termen, va fi organizata o alta licitatie.

www.imobiliare.ro a inceput de curand un proces de reorganizare a sectiunii de licitatii si executari silite. Pentru moment, oferta portalului pe acest segment reuneste 230 de proprietati scoase la vanzare de catre banci si executori judecatoresti, atat in Bucuresti, cat si in tara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri