13 / 14

Miza noilor investitii? Relocarile

Cateva din planurile existente pe piata de birouri au inceput deja sa fie construite, urmand sa fie livrate pe piata in urmatorii 2-3 ani. Pe o piata in care majoritatea companiilor nu se extind, cladirile noi isi gasesc chiriasi in special in randul firmelor care incearca sa isi consolideze operatiunile intr-o singura cladire, asa ca dezvoltatorii isi pun sperantele in relocarile care ar putea veni pe piata ca urmare a expirarii contractelor de inchirieri din cladirile mai vechi de pe piata, mai ales ca in urmatoarea perioada contracte pentru circa 600.000 mp de birouri ar urma sa expire.

Relocarile vor spori insa si competitia dintre cladirile vechi si noile constructii, iar tendinta incepe deja sa fie observata.

"In urma consolidarilor anuntate, o serie de spatii de buna calitate vor fi eliberate in cladiri reper situate mai ales in zona centrala. Avand in vedere suprafetele mari disponibile acum in aceste cladiri, pe termen mediu vom fi martorii unei concurente intre acestea si livrarile noi din ultimele 9 luni”, spune Horatiu Florescu, seful The Advisers/Knight Frank.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri