1 / 8

Analizati eficienta spatiului, nu doar suprafata

Poate parea evident, sau din contra, greu de crezut, insa este cat se poate de real si important : 500 mp divizati in 3 cladiri distincte vor avea mai mult ca sigur 3 niveluri de eficienta diferita.

Asta pentru ca eficienta unui spatiu este data de un cumul de factori, precum forma acestuia, numarul de fatade ce asigura acces la lumina naturala, adancimea cladirii ( in sensul de distanta intre 2 fatade cu lumina naturala).

"Cele mai eficiente spatii sunt cele de forma dreptunghiulara, cu lumina naturala pe lungimea cladirii, pe ambele fatade. Formele patrate, desi aparent lineare si usor de partitionat, pot fi in realitate mult mai dificile, din cauza distantei mai mari intre 2 fatade luminate. De retinut faptul ca lumina patrunde pe o distanta de max. 7-8 m in interiorul unui spatiu de birou, deci pozitionarea zonelor de lucru dincolo de aceasta limita se va confrunta cu problema iluminarii insuficiente", spun oficialii Esop.

“Veti observa luand in calcul eficienta spatiului (prin prisma acestor parametri, forma, lumina naturala, etc.) faptul ca uneori in 300 mp pot incapea acelasi numar sau chiar mai multe posturi de lucru decat in 375 mp, intr-o alta cladire si configuratie.”, este de parere Mirela Raicu de la Esop.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri