11 / 12

China, ???

In data de 20 iulie anul curent, chinezii au turnat fundatia cladirii Sky City in orasul Changsha, a carei constructie va fi finalizata in 2014 si va avea 838 de metri. Sky City va deveni astfel cea mai inalta cladire din lume, surclasand Burj Khalifa din Dubai cu 10 metri.

Cresterea economica a Chinei a continuat sa incetineasca in trimestrul al doilea, la 7,5% fata de avansul de 7,7% estimata pentru primele trei luni ale anului, din cauza evolutiei mai slabe a productiei industriale, cea mai slaba evolutie din 2009, si a investitiilor in active fixe. De asemenea, Analistii bancilor Goldman Sachs, HSBC si Barclays anticipeaza o crestere economica de 7,4% pentru China in acest an, cea mai slaba evolutie din 1990.

Dar, chinezii nu sunt singurii! Compania Kingdom Holding va finaliza constructia Kingdom Tower din Arabia Saudita in anul 2017, aceasta urmand sa devina cea mai inalta cladire din lume, devansand Burj Khalifa, dar si Sky City. Turnul Kingdom Tower va avea o inaltime de peste 1.000 metri.

Kingdom Tower, o investitie de 1,2 miliarde de dolari, va include un hotel, apartamente si birouri, urmand sa ocupe o suprafata de 500.000 de metri patrati. Proiectul a fost lansat in vara anului 2011, insa autorizatia de constructie a fost eliberata abia in acest an, la finalul lunii februarie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri