4 / 15

IT&C-ul si BPO-urile, in continuare cei mai activi chiriasi

Principalele tendinte in 2013 pentru piata de birouri a fost expansiunea companiilor de IT, nu numai in Bucuresti, dar si in alte orase din tara.


Acest trend ascendent se va pastra si in anul 2014, avand in vedere proiectele in derulare, spune Marius Scuta, insa pe piata vor exista si provocari.


Una din principalele provocari ar putea fi lipsa spatiilor mari de birouri disponibile pentru companii de IT si Call Center-e. "Binenteles, in acest moment exista spatii disponibile, dar nu toate aceste disponibilitati sunt in zone atractive pentru astfel de companii si nu toate ofera o flexibilitate in ceea ce priveste inchirierea in etape a spatiilor de birouri", mai spune Scuta.


Factorul politic este un alt obstacol in dinamica relocarii centrelor de servicii in Romania.


"Romania ar trebuie sa beneficieze de pe urma trendului actual de relocare a centrelor de servicii catre estul Europei, dar, din pacate, factorul politic si coruptia fac Romania mai putin atractiva in ochii firmelor care nu sunt inca prezente la noi. Pe de alta parte, multi dintre jucatorii deja prezenti se vor extinde, ei sunt confortabili cu tara si mediul de afaceri autohton si sunt multumiti de performanta angajatilor romani”, a comentat Ovidiu Sandor, dezvoltatorul City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.


Sursa foto: Sura Nualpradid, freedigitalphotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri