18 / 19

Vaslui: peste 310.000 de lei pentru flori si plante ornamentale din Ungaria si Cehia

Peste 310.000 de lei sunt prevazuti in buget in acest an de Primaria Vaslui pentru achizitia de flori, arbusti si copaci ornamentali. Pana acum autoritatile au cheltuit 125.000 de lei, prin achizitii directe de la firme din Ungaria si Cehia, iar unele plante au costat si aproape 780 de euro bucata.


Conducerea Primariei Vaslui spune ca vrea sa transforme orasul intr-unul al florilor, in spatiile verzi din municipiu fiind plantate peste 82.000 de flori, arbusti si copaci ornamentali. Pentru toate acestea, autoritatile vasluiene au prevazut in buget suma totala de 310.000 de lei, din care pana acum au cheltuit 125.000 de lei pe plante ornamentale, prin achizitii directe de la firme din Ungaria si Cehia.


De fapt, cumparaturile au fost facute de societatea Goscom, la care Consiliul Local Vaslui este unic actionar, in urma studierii de oferte pe piata nationala si europeana. Pe langa banalii trandafiri, la 1,73 de euro bucata, autoritatile vasluiene au achizitionate si unele plante decorative foarte scumpe, cum ar fi un rhododendron care a costat 774,84 euro.


Sursa foto: Flori de rhododendron/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri