7 / 8

Vanzarile locuintelor noi sunt mai bune n 2014, dar la preturi egale sau chiar mai mici decat ale caselor vechi

”Piata rezidentiala noua a mers clar mai bine in primele patru luni din acest an comparativ cu perioada similara din 2013. Sunt mai multe vizionari, sunt mai multe tranzactii, exista o crestere clara datorata ofertelor tot mai adaptate la cererea existenta, scaderii dobanzilor la finantari dupa deciziile luate de Banca Centrala si tendintei de stabilizare a preturilor. Daca ai un produs bun si o echipa buna de vanzari, nu ai cum sa nu faci business in piata imobiliara in 2014”, a declarat Gabriel Voicu, director new homes in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.


Totusi, chiar daca vanzarile se simt ceva mai bine decat in anii trecuti, preturile locuintelor noi sunt de cele mai multe ori egale sau chiar mai mici decat ale celor vechi din aceeasi zona.


Ion Catutoiu, managing partner al companiei imobiliare RealTime explica ca anul acesta preturile apartamentelor noi au ajuns sa fie chiar mai mici decat ale celor vechi din anumite zone cu acces facil la metrou, iar aceasta situatie este determinata de faptul ca in ultimii 25 de ani s-a construit foarte putin, iar oferta de locuinte noi nu creaza o adevarata concurenta apartamentelor vechi.


Legat de clienti, Catutoiu spune ca observa o mai mare maturitate.


Catutoiu considera ca in prezent randamentele dezvoltatorilor sunt intre 15 si 25% din valoarea investitiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri