7 / 9

Sunt probleme juridice cu locuinta?

Problemele juridice pot fi reprezentate de o situatie juridica complicata - spre exemplu mosteniri sau retrocedari, daca vorbim de segmentul vechi de piata, spun oficialii Coldwell Banker.


Si in cazul locuintelor noi pot exista probleme de natura juridica in special atunci cand anumite proiecte intra in insolventa, dar si in cazul in care se incalca anumite reguli de constructie.


Un chilipir imobiliar poate ascunde o situatie juridica delicata a imobilului – sunt cunoscute in piata cazuri de ansambluri rezidentiale construite cu credite de la banca si abandonata constructia la un stadiu intermediar, cumparatorii de pana in acel moment ramanand si cu banii luati, si fara locuinta. “O alta problema ar putea fi nerespectarea autorizatiei de constructie: blocuri noi cu autorizatii de constructie pana la un anumit nivel, care este ulterior depasit. Acestea risca sa nu primeasca receptia finala a constructiei, iar conform legii se poate ajunge pana la desfiintarea lor. Blocurile care nu au receptia finala a cladirii nu sunt considerate finalizate si nu pot fi intabulate in cartea funciara, deci cumparatorul achizitioneaza ceva ce nu exista in acte”, a explicat Alina Necula.


Astfel cumparatorii ar fi bine sa verifice toate aceste aspect. “O oferta imobiliara, indiferent daca are un pret de vanzare foarte mic si poate fi considerata un chilipir, ar trebui analizata foarte atent, preferabil inclusiv cu asistenta unui consultant, fie el imobiliar, avocat sau cu expertiza in constructii”, considera Gabriel Voicu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri